مدیرکل دفتر متوسطه دوم نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امتحانات شبه نهایی از ۲۷ فروردین تا چهارم اردیبهشت برگزار میشود، گفت: تاثیر نمرات امتحانات شبه نهایی در نمره مستمر و معدل دانشآموزان بستگی به نظر معلم دارد.
نادر کریمی بیرانوند روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره برگزاری امتحانات شبه نهایی، افزود:پس از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر برگزاری امتحانات پایه دهم و یازدهم به صورت نهایی، امتحانات شبه نهایی به منظور آشنایی دانشآموزان با شیوه این امتحانات انجام میشود.
وی افزود: کارگروه آزمونهای وزارت آموزش و پرورش تصمیم گرفت که در هر پایه دهم و یازدهم، چهار آزمون به صورت شبه نهایی و با رویکرد امتحانات نهایی برگزار شود تا دانشآموزان آمادگی نسبی برای قرار گرفتن در فضای امتحانات نهایی را پیدا کنند.
مدیرکل دفتر متوسطه دوم نظری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: ۲ درس عمومی و ۲ درس تخصصی در رشتهها را به صورت شبه نهایی برگزار میکنیم و طراحی سوالات به صورت یکسان و سراسری در دبیرخانههای راهبری طراحی و به استانها ارسال میشود.
کریمی بیرانوند در پاسخ به این پرسش که آیا امتحانات شبه نهایی در حوزه امتحانی برگزار میشود یا در مدرسه دانش آموزان، گفت: امتحانات در مدرسه دانشآموزان انجام میشود و دانشآموزان فقط در ساعت برگزاری امتحان آزمون میدهند و ساعات دیگر را در کلاس برای ادامه آموزش حضور دارند و مانند امتحانات نهایی تعطیلی ندارند.
وی ادامه داد: سوالات در سطح امتحانات نهایی است و یک الگویی برای برگزاری امتحانات نهایی طراحی کردیم که همان الگو را طراحان سوالان برای خرداد در اختیار دارند همچنین همین الگو را در اختیار معاونان آموزش در کل کشور قرار دادیم که معلمان هم با این الگو آشنا شوند و طراحی امتحانات شبه نهایی هم براساس همین الگو انجام میشود.
مدیرکل دفتر متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا این نمرات امتحانات شبه نهایی در معدل دانشآموزان تاثیر دارد یا نه، گفت: امتحانات شبه نهایی یک آزمون استاندارد است که با توجه به اینکه نمرات مستمر در اختیار معلم قرار دارد، تاثیردادن این نمرات در معدل و مستمر دانشآموزان، بستگی به نظر معلم دارد که ممکن است در نمرات مستمر تاثیر دهند و از پیش هم به دانش آموزان گفته باشد و ممکن است که معلم هم بگوید فقط آماده سازی و نمرات مستمر جدا است.
کریمی بیرانوند درباره چگونگی تصحیح برگههای امتحانات شبه نهایی، یادآورشد: کلید تصحیح برگهها را به همان سبک پاسخ امتحانات نهایی آماده میکنیم و در اختیار معلمان قرار میدهیم که بر مبنای آن کلید تصحیح کنند و به این ترتیب است که معلم هر کلاس خودش برگههای امتحانی را تصحیح میکند تا دانش آموزان بدانند چگونه باید پاسخ دهند و این روش برای آماده شدن دانش آموزان در امتحانات نهایی است.
وی درباره غیبت دانشآموزان در امتحانات شبه نهایی گفت: شبه نهایی، یک آزمون آماده سازی است که اگر دانش آموز به هر دلیلی نتواند در آن شرکت کند، این امتیاز را از دست میدهد که خود را محک بزند، اما پس از آزمون میتواند سوالات را از مدرسه بگیرد و با این شیوه آشنا شود.
کریمی بیرانوند درباره امکان دریافت هزینه از دانشآموزان برای برگزاری این امتحانات شبه نهایی در مدارس دولتی، توضیح داد: بر اساس مصوبه، چون در واقع این آزمون برای آماده سازی است، امکان دارد برخی از مدارس برای تکثیر سوالات، این هزینه را نداشته باشند البته هزینه چندانی نیست و مدیر میتواند مشارکت مردمی را استفاده کند، اما الزامی برای گرفتن هزینه نیست.